Normandië , mei 2015

 

 

NORMANDIË , Bouquetot

10 mei , we reizen af naar Bouquetot, een dorpje vlakbij Rouen .  Arjen reist met ons mee , hij gaat 3 weken meehelpen met bouwen en is van plan daarna, op z’n fiets , de wijde wereld in te trekken, richting China… gaaf hè

843

Op het paradijslijke stukje grond van Pierre en Lyse staat een strobalen huis in aanbouw. Drie geschakelde hexagons met aanbouw op het zuiden. Negentig vierkante meter bouwwerk in prachtige kleuren.

image

imageUit alle windrichtingen zijn er 14 mensen gekomen om de komende drie weken het huis af te bouwen o.l.v. Tom Rijven.

image

Er moeten nog diverse muren gebouwd worden en bij het bestaande gedeelte wordt er aan de afwerking begonnen.

IMG_0724 IMG_0665

image IMG_0740

Om het grijze afvalwater te zuiveren wordt er o.l.v. Sabine een helofytenfilter aangelegd. Vanaf het huis wordt er een leiding gelegd die uitkomt in één van de twee eerste opvangbakken. Het zijn er twee, omdat het water 1 week in de bak moet blijven ivm de zuivering. In die tijd kan de andere bak dan gevuld worden met nieuw afvalwater, enz. De bakken worden gevuld met een filter , kiezels en lavakorrels. Uiteindelijk wordt er riet in geplant.

IMG_0768  imageimage

Dan wordt het water door nog 2 bakken geleid om dan uiteindelijk SCHOON geloosd te worden op de plas.

Mooi hè , zo’n bewuste keuze , beter voor de toekomst van onze aarde én van de kinderenimage

Na drie weken werken met een fantastische, hardwerkende groep mensen uit 8 verschillende landen is de voldoening weer groot en de band die ontstaan is weer voelbaar!

image

Het dak en de afwerking zullen door Pierre en Lyse zelf geregeld worden.